Det är dålig skörd i år så spannmålspriset kommer att gå upp. Med andra ord: dyrare mjöl, dyrare bröd. Enligt en artikel i Nerikes Allehanda så kommer priset att stiga någon gång i september-oktober med 20-30 procent. Man kan också läsa lite om det här på DN. Därför ska jag ut och köpa massa mjöl att bunkra upp skafferiet med!
Mina surdegsstarter bubblar det fint om nu. Den med morötter luktade friskt syrlig så jag matade den med lite mer mjöl och vatten sen ska den stå en dag till. Imorgon eller på fredag förväntar jag mig alltså att kunna baka, woho!
Den med rårivet äpple kom igång rejält, men det luktar fortfarande lite unket om den. Lite sött, ungefär som mosad banan. Det ska va en syrlig doft om den, därför låter jag den stå minst ett dygn till.
Dags att ge mig av på mjöljakt nu!
![]() |
Dag 2. Surdegsstart på rågmjöl och äpple. Bubblar fint men måste utvecklas lite till innan matning. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar