onsdag 21 juli 2010

Lemoncurd

Från Vikmanshyttan till Örnsro

När jag kommer hem från en resa så brukar jag vara så sjukt seg på att packa upp. Vid midsommar var vi i Uppsala och den resväskan har stått på golvet i sovrummet fram tills nu och fått agera som klädslängar objekt...

Så efter förra veckans lilla besök i Hedemora så drog jag mig i kragen och lyckades packa upp efter bara ett par dagar. Till min förvånan hittade jag en massa citroner i väskan... Juste ja, de jag skulle göra ny citronfromage tårta på eftersom att jag trodde att jag hade misslyckat med första satsen.

Så av en påse bortglömda citroner gjorde jag en liten burk med lemoncurd.

Lemoncurd

1 1/2 citroner (jag tog två)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
  1. Finriv och skala citronerna i en kastrull. Låt blandningen koka upp. 
  2. Tillsätt 1 dl. socker samt smöret. Rör om tills allt har löst sig och låt svalna.
  3. Vispa ägg och den sista decilitern socker poröst. Blanda med citronkrämen och sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Det får ej koka.
  4. Häll upp i rena burkar, låt svalna och sätt på lock.
Förvara i kylskåp. Hållbarheten för denna lemoncurd är 10-12 dagar.



Etikettlös hittade jag ett gammalt klistermärke från en svunnen fjortistid med dollface Brittan. Varje gång jag öppnar kylskåpsdörren kan jag inget annat göra än att nynna "...hit me baby one more time."

1 kommentar:

  1. HAHAHA FYFAAAN VAD FINT MED EN BURK LEMONCURD OCH ETT KLISTERMÄRKE PÅ BRITNEY! <3

    SvaraRadera