Jag hittade ett rätt enkelt recept ur Vår kokbok på citronfromagetårta. Det mest kritiska momentet tyckte jag var äggvitevispningen och sen själva blandningen av alla vispade ingredienser till fromagen. Det gäller att blanda samma ingredienserna försiktigt, annars försvinner all den invispade luften som ger konsistens och form.
När fromagen skulle hällas i tårtformen så blev den alldeles för blöt och rinnig. Jag tänkte ge upp och trodde att projektet var misslyckat. Piss sur och irriterad, bestämde jag mig för att inte ge upp och gick iväg till affären för att köpa fler citroner. Tänkte att det bara var att försöka igen.
Min sambo gjorde mig sällskap till affären och han lyckades lugna ner mig, (som alltid). Det är nämligen så att det lever in liten perfektionist i mig som kan bli för jävlig om saker och ting inte blir som jag vill. Men med tiden så lär jag mig att släppa och se framåt.
Med en påse nyköpta citroner, redo för att skalas och pressas, så tittade vi till den lösa fromagen i kylen och voilá!, den hade stelnat! Jaha, mer än så var det inte. Allting löser sig till slut, alltid.
Tårtan dekorerades med självplockade jordgubbar från Brandts jordgubbar. Det är mycket godare och mycket billigare att fixa egna gubbar!
Födelsedagsbarnet.
Citronfromagetårta på kolabotten med ingefära.
Blomma i sugarpaste och krossat strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar