onsdag 6 oktober 2010

För bagerier i tiden

På RHS läste jag en kurs om information- och kommunikationssystem. Låter inte så roligt i mina öron. Jag hade ganska fel inställning till det och fattade inte riktigt vad det handlade om... men nu så här i efterhand så kan jag säga att jag lärde mig en hel del. Då läste jag om hotell men som för alla andra affärsverksamheter så gäller det ju att synas. Som i uttrycket "syns man inte, finns man inte".

Läraren jag hade var en riktig tekniknörd men inspirerande. Han ville visa att dagens och framtidens tekniker ska underlätta för oss. En sak som jag minns att vi diskuterade oenigt om i klassen var framtidens check-in på hotell. Läraren hade en vision om att vi i framtiden ska kunna checka in med enbart våra bankomat eller id-kort, kunna använda dessa som hotellnyckel! Innovativt och effektivt säger vissa, tråkigt och opersonligt säger andra.

Nu har jag lyckats komma av mig lite från huvudämnet... hursomhelst. I framtiden kanske man kan köpa bröd genom dataskärmen men än så länge får vi nöja oss med Baker Tweet. Bageriet meddelar när det finns det finns nybakat bröd att köpa. Sjukt smart!

Här är ett exempel på ett tweetmeddelande från Albion's Oven:


"Freshly baked crumbly Chocolate Chip Cookies stuffed with oozy chocolate chips"

Hade Albion's Oven funnits här så hade jag sprungit ner och köpt kakor på en gång!

Vi kan redan beställa matvaror över internet och att få nybakat bröd levererat till ens dörr är nog en dröm för många... Jag hittade ett sånt koncept här i Örebro, "Lördagsfrallan" kallar de sig för, men jag är skeptisk. Fem frallor för 85:-?! Jag tar hellre en promenad ner till ICA och köper bake-off bröd eller köper bröd från ett bageri och fyller frysen. Vrida på ugnen och värma bröd, eller betala frakt och tilläggskostnader för fem ynka frallor? Ja, ja, någon måste väl vara den första i ett försök att etablera marknaden... men just nu tycker jag att Bakertweet räcker för att göra mig lyrisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar