onsdag 5 januari 2011

Nytt år och nya tag!

Gott nytt år! Det var alldeles för länge sen jag skrev... nu är det verkligen på tiden!

Nu har jag varit på bageriet i ungefär två månader och jag har en månad kvar, sen ska jag försöka hitta en ny praktikplats. Jag kom inte in på bageriutbildningen i Västerås den här terminen heller... det är fjärde gången som jag söker och jag känner mig väldigt låst. Det är samma gamla visa: "Ja, nu är det ju så att du har ju redan läst på gymnasiet och därför kan vi inte ta med dig i vårt urval..." (om urval och prioritering på Komvux kan man läsa mer om här) Det är med andra ord fruktansvärt svårt att omskola sig till bagare i Sverige. Men jag ger inte upp! Nu ska jag jobba på att skicka iväg ansökningar till vartenda liten utbildningsplats som går att söka, från Ystad till Haparanda, det kvittar vart så länge jag får utbilda mig!

Dagarna på konditoriet är långa och roliga. December var hektisk med all lussekattsrullande och pepparkakskavlande men jag njuter! Det är tidiga morgnar och tunga mjölsäckar, på köpet börjar jag få till styrka i både armar och rygg (första veckorna var jag så fånig, jag kunde inte sluta spänna armmusklerna för C.)

Nu är det dags för semlor och i år är säsongen lång då den sträcker sig ända fram till påskdagen, 24:e april. Det kommer alltså att finnas gott om små gräddbakelser i butiks- och konditorihyllorna...

Jag har fått låna min mammas kamera och har lite bilder som jag vill dela med mig av, bl.a från ett litet besök i Stockholm på Petite France där jag blev inspirerad till att göra macarons. Från och med torsdag har jag långledigt och då ska jag ha lyckats ladda upp dem!

Dags att sova nu, om fem timmar ska jag ju upp igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar